НОМЕР ТЕ ТУРТСА ИЛМЕ ТИВЕТ

Ытти =улсенчи ев.рех кё=ал та август уйёх.нче «Трактор» операци иртр.? Яч. «Трактор» та: анчах ун вёхёт.нче прицепсене те: комбайнсене те: =ул-й.р строительствин машинисене те т.р.сле==.? Еплерех иртн.-ха кё=алхи т.р.слев? Кун пирки Гостехнадзорён районти пу=лёх. В?С?МИХАЙЛОВ каласа парать?

_ Валериан Семенович: операци вёхёт.нче м.нлерех кёлтёк ытларах т.л пулч.?

_ Кё=ал п.т.мпе 219 единица трактор-машина т.р.слер.м.р? Пир.н патра п.р эрне хушши Гостехнадзорён Муркаш район.нчи пу=лёх. С?А?Николаев .=лер.: кайран хам та унта пултём?

Т.р.слевпе кашни ял тёрёхнех =итн.? Предприятисенне =е= мар: уйрём =ынсен трактор.сене те т.р.слен.?

Час-час т.л пулакан кёлтёк пирки каласан: огнетушитель: медаптечка: инкеке кётартакан ятарлё паллёсем =уккине палёртмалла? Техосмотр тухни =инчен талонсем =укки час-час т.л пулать: теп.р механизаторсен хёйсене шанса панё техникёпа .=леме тив.=л. категори =ук? «Трактор» операци август уйёх.нче иртет те: =ав вёхётра техника утё-улём пресланё =.рте .=лет? Хёш-п.р пресс-подборщикён кардан =инче х\тл.х хат.р. =уккине асёрхарёмёр? Ч.ртекен двигател.н блокировка механизм. й.ркелл. .=леменни те пысёк =итменл.х? Асённё кёлтёка пула кё=ал Комсомольски район.нче п.р =ын вилч.? +авёнпа =ир.п т.р.слер.м.р?

_ Чылай =ынна явап тыттарма тивр.-и?

_ Штраф ви=и пысёк мар пир.н? Уйрём =ынсене 300 тенк. таран штрафлатпёр: ерт\=.сене _ пин тенк. таран: предприяти-организацисене _ ви=. пин таран? Штраф хунё хы==ён =ын хёй.н яваплёхне ёнлантёр тетп.р?

_ Ёнлана==.-и?

_ Усси пур? Теп.р чух эпир трактор-машинёна .=леттерме чарасси пирки те акт хат.рлетп.р? Ку .нт. вёл _ пысёкрах кёлтёк пулсан? Техникён патшалёх номерне илсе е алёк =ине: е топливо аппаратури патне пломба лартатпёр? Кё=ал та ун пек т.сл.хсем пулч.=?

Техосмотр тухман тракторсене .=леттерн.ш.н Свердлов яч.лл. ху=алёхри ик. трактор пирки акт =ырма тивр.? В.сен номер.сене туртса илт.м.р? Сёмах май каласан: асённё ху=алёхра августён 4-м.ш.нче инкек пулнёчч.? Т-150К трактор дискатор =аклатнё чух хы=алти сылтём урапипе =ынна таптанё? Вёл трактор техосмотр тухман: механизатор \с.р пулнё? Теп.р механизатор вара: Владимир Казаков: удостоверенис.р .=лен.? Унён трактор.нне те номерне илт.м.р?

«Пучах» ху=алёхри ултё трактортан п.ри те техосмотр тухман? Унта МТЗ-82 маркёллё тракторён номерне туртса илт.м.р? «Чурачикское» обществёри тракторсем унчченхиллех: п.рлеш\лл. ял ху=алёх кооператив.н яч.пех: тёра==.? Техосмотра тёратман пирки унти 3 тракторён номерне илсе =\реме чартёмёр? «Дружба» ху=алёхра ик. трактора =авён пек шёпа к.тр.? П.р механизатора вара пресс-подборщикён кардан. =инче х\тл.х хат.р. =уккине кура штрафларёмёр?

_ Штраф тен.рен: самай =ынна лекр.-и вёл?

_ Административлё майпа (теп.р майлё каласан _ штрафпа) 11 механизатора: должно=рисенчен пил.к =ынна пур. 7350 тенк.л.х явап тыттарнё? Юлашкинчен асённисен шут.нче _ Свердлов яч.лл. колхозён т.п инженер. Н?С?Степанов: «Атлашевский» кооператив директор. С?В?Михайлов: «Прогресс» обществён пу=лёх. В?И?Яковлев тата А?А?Герасимов т.п инженер: =авён пекех «Искра» кооператив ерт\=и Н?Е?Смирнов?

Фото \керч.к. авторён?

"Тăван ен"