Профилактика операцийен петемлетеве - ответлаха ытларах туймалла

+у уйёх.н ви==.м.ш вунёкунлёхне к.т.м.р? Чылай хирсенче ял .=чен. =урхи уй-хир .=.сене в.=лен. те .нт.? Унта хутшённё ял ху=алёх техники паян «сим.с .= =ине» хат.рленме пу=лать? Анчах техникёпа .=лекенсем хушшинче тата в.сен харпёрлёх ху=исем техникёпа усё курас правилёсене пёхёнассинче пурте й.ркеллех-и; +ак ыйтупа Чёваш Республикинчи хёй т.лл.н =\рекен транспорта тата ытти техникёна пёхса тёракан Патшалёх инспекций. тётёшах т.р.слевсем ирттерсе тёрать? Акё: ака уйёх.н 20-м.ш.нчен тытёнса =у уйёх.н 15-м.ш.ччен асённё инспекци республикёра уйрём =ын харпёрлёх.нчи тракторсемпе в.сен прицеп.сем тата хёй т.лл.н =\рекен ытти техника т.л.шпе «Частник» профилактика операций. ирттерч.? Асённё уйёх кётартёв.сем Муркаш район. т.л.шпе еплерех-ха; +ак ыйту =ине хурав шыраса  патшалёх техника надзор.н районти инспектор.пе С? А? НИКОЛАЕВПА кала=у ирттерт.м.р?

_ Сергей Александрович: п.рлеш\лл. ху=алёхсенчипе п.рлех уйрём =ынсен харпёрлёх.нче те трактор-прицепсемпе хёй т.лл.н =\рекен ытти техника йышланни сир.н .= =ине т\ррем.нех вит.м к\рет-тёр? Т.р.с шутлатёп пуль;

_ Сир.н шухёшёрпа кил.шет.п? +ынсен харпёрлёх.нче техника хат.р.сем йышланни пир.н халёхён пурнё= шай. \снине =ир.плетет? Ку лайёх-ха: анчах пурнё= шай. хёпарнипе п.рлех яваплёха \стерни те ытлашши пулм.чч.? +акё  «Частник» ппрофилактика операций.нче те аван курёнч.?

Тракторсем йышланнё тенине в.сен хисеп.пе кётартсан аванрах курёнать? Акё паянхи куна районти п.рлеш\лл. ху=алёхсемпе уйрём =ынсен харпёрлёх.нче пур. пин ытла  единица трактор-прицеп пулсан: уйрём граждансен харпёрлёх.нче кёна в.сем 617 единица шутлана==.? Куратёр .нт.: ял =ынни =.р .=. .=леме ытларах та ытларах техника туянать? В.сем хёрушсёрлёх правилисене пёхённи вара уйрём ыйту?

_ Уйёхлёх вёхёт.нче техника харпёрлёхра тытакан граждансем й.рке пёснине тупса палёртни нумай пулч.-и вара;

_ Сахал тесе калас килмест? Операци пынё тапхёрта эпир =урхи ака-суха .=.сене хутшёнакан 73 трактора чарса т.р.слер.м.р? В.сенчен 13-ш. патшалёх техника т.р.слевне тёмасёрах «.=е» тухни палёрч.? +авёнпа та в.сем трактора эксплуатацилеме ир.к паракан талонсемс.рехч.? Кунсёр пу=не 9 т.сл.хре трактористсем =ул-й.р правилисене пёсни: 3 механизатор хёрушсёрлёх техникине пёхёнманни: икк.ш. регистраци правилисем =ине алё сулни ку= умне пулч.? В.семпе п.рлех регистраци докуменч.семс.р 6 трактор =ула тухнёчч.: ви==.ш.нче вара механизаторсем хёйсемпе п.рле тракторист удостоверений.сем «илме мансах» .=е кайма тухни палёрч.?

Й.ркене уйрёмах с.мс.рр.н пёсакансене вара ик. хутчен тракторсене эксплуатацилеме чармах тивр.? В.семс.р пу=не т.р.слевсем вёхёт.нче =ул-й.р: хёрушсёрлёх тата регистраци правилисене пёснёшён 15 =ынна административлё майпа ответ тыттарма тивр.?

Хал. асённё =итменл.хсем тата в.семш.н явап тыттарнисем трактор ху=исене малашне ху=алёх туйёмне \стерме ыйта==.? +акна районта пурёнакансем ёнланасса шанатёп?

+акна та каласа хёвармалла: профилактика операций. вёхёт.нче унччен регистрацилемен 5 единицёна тупса палёртрёмёр?

_ Сёмаха в.=лесе м.н каланнё пулёттёр;

_ +урхи ака-суха .=.сем кунсерен хы=а юлса пыра==.? Анчах =акё ял ху=алёх.нче тракторсемпе усё курса .=лемелли .=сем сахалланнине п.лтермест? Умра _ ут =и? Унта тухакан тракторсем те юсавлёх ыйтёв.пе тата хёрушсёрлёх правилисене пёхёнассипе кая ан юлччёр? Ку вёл =ынсен сывлёх.пе т\ррем.нех =ыхённё?

А? БЕЛОВ кала=нё?

"Çĕнтерÿ ялавĕ"