Новость без заголовка

ПУШ-ПУШЁ КАБИНЁРАН ЮТ Ч,ЛХЕПЕ ЮРЛАНИ +Е+ ИЛТ,НЕТ

«Трактор» операцие =улсеренех ирттере==.? Кё=ал вёл августён 1-м.ш.нчен пу=ласа 31-м.ш.ччен пырать? Хур=ё утсен тёрмне т.р.слеме комисси член.сем кашни эрнерех =ула туха==.? Августён 13-м.ш.нче гостехнадзор патшалёх инспекций.н районти пу=лёх. В? С? Михайлов: ял ху=алёх пай.н ертсе пыракан специалист-эксперч. А? В? Ульянов: патшалёх пушар надзор.н районти уйрём.н аслё инспектор. Е? В? Борисов тата =ак й.ркесен автор. Ишек тата Чёрёшкасси ял тёрёх.сенче пулч.=?

Трактористсем халь .л.кхисем пек мар

Лапракассинчи В? А? Кетмелев ларса пыракан трактора Чёрёшкасси ял.нче чартёмёр? Пакунлё =ынсене курсан Владимир Александрович йёл кулсах тухр.? Т.р.сех: унён хур=. уч. =ум.нче ним.н =ине те тёрёнмалли =ук? «Каю: люцерна =улатпёр халь? 2 гектар =урё =инче нумай =ул \секен курёк акнё: халь в.сене пухса к.ртмелле? Кайран тата =.р улми кёлармалли вёхёт та =итет»: _ тет «Садовод» хресчен-фермер ху=алёх. тытса тёракан? Х.р\ тапхёрта =анё тавёрса .=лемелле: =авёнпа та В? Кетмелев хёй.н тракторне малтанах юсаса пур документацине те хат.рлесе хунё? «П.р =ул =е= мар .=лет.п в.т»: _ тет хур=ё ут ху=и? Тракторист стаж. м.н чухл. вара сир.н тесен% «1-м.ш класранах»: _ тер. кулса? +амрёк чухне х.рсемпе тракторпа самай ярёнса =\ренине аса илч. вёл? «Халь ачасене трактор =ине лартсан й.рке хурал=исем т\рех алёран ярса тыта==.? Акё: иртнинче п.р ватёпа кала=са тётёмёр та вёл =апла каласа хуч.% «Тракторист пек те мар халь трактористссем? ,л.к механизатор хёй.н хур=ё уч.пе кил умне чип-чиперех килсе ларатч.: кабинине у=сан вара палт кёна тухса \кетч.? /с.рскере ачисем е арём. с.т.рсе к.рсе вырён =ине вырттарнё? Вёт: таркаторист-тёк тракторист пулнё? Халь м.н _ ни .=ме==.: ни туртма==.»? Паллах: .=екенсем паян та пур: анчах \с.рле руль умне ларма шиклене==.»: _ тер. документпа 15 =ул хур=ё утпа ярёнакан? +апла .нт.: пакунлисем те халь .л.кхи пек мар: т.р.слеме час-час =ула туха==.? В.сен аллине =аклансан штраф.сем те пысёк: пу=а хы=тара==.?

ГАИ тесе хёранё

Чёрёшкасси ял.нчи паркран тухса кайма тёнё чухне хир.= килекен тем =\лл.ш курёк тултарнё прицеплё трактора пурте асёрхар.=? Кабинёра икк.н ларни сисчивлентерч. комисси член.сене? Чарма тесе маларах кайса лавкка умне пырса ларч.=? В? Михайлов жезл кётартни трактор =инче ларакансене нихёш енчен те пырса тивмер.-ши$ +ил пек шёхёрса иртсе кайр.= в.сем? «Ялти детектив мар-и ку$» _ тесе трактора хы==ён хёвалама пу=лар.=? +ул х.ресленн. =.рте хур=ё ут тёпах чарёнч.? Сиссе те .лк.реймер.м.р _ 18-19 =улхи =амрёксем икк.ш. те кабинёран сиксе пёралуккапа чупса кайр.=? МТЗ-82 трактор кабинин алёк. яр у=ё: шалтан х.рарём ют ч.лхепе юрлани =е= илт.нет: фарёсем =унса тёра==. _ =акна курнё хы==ён комисси член.сем ёнланмасёр п.р-п.рин =ине темччен пёхса тёч.=? М.нле япала ку$ М.нш.н тарч.=$ Тен: тарктор е курёк вёрланёскер$ Пурин пу=.нче те т.рл. шухёш явёнать?

Трактора т.р.слеме пу=ласан хайхи =амрёксем каялла утса килни те курёнч.? П.ччен мар: в.семпе п.рле тата ик. х.рарём васкани курёнать? «Трактор. пир.н-ха: гаишниксем те хёранё та ачисем: хам пата чупса пыч.=: _ тет =амрёксен амёш.? _ Уйран курёк турттаратпёр? Ашш. шабашкёна кайнё та: ачасене руль умне ларма хам хушрём =ав? +умёра кайиччен .=е в.=лесш.нчч.»? +амрёксен тармалли сёлтав та пур иккен? Тракторпа прицепа регистрацилемен: каччёсен хёйсемпе п.рле транспортпа =\ремсе ир.к паракан права та =ук? Й.ркене пёснёшён 300 тенк. административлё штраф памалла пулч.? 19 =улти студент (амёш. йёлёнса ыйтнипе ачан хуматне те: вёл ё=та пурённине те кётартмастпёр) п.т.м т.нчипе пёхёнакан правилёсене пёсмалла маррине хёй =инче туйса курч.? Комисси член.сене% «Урёх ун пек тумастёп»: _ тесе шантарч.?

А?СУСМЕТ?

19 августа 2009