"Пурнăç çулĕпе" Аликовская районная газета

Техника т\р\слев\ ёир\п ыйтать?

Ку чухнехи патшал=х техника надзор\н п\лтер\ш\ уссех пырать? Инспекци иртн\ ёул х=й\н \ёне м\нле й\ркелесе пын=-ха; К=ёалхи т\ллевсем еплерех-ши; Ыйтусем ёине хуравлама инспекци начальник\ К?А?Майоров кил\шр\?

- Константин Анатольевич: районта техник=па ус= курасси в=й илсе пыни палл=-ха? Хальхи в=х=тра ал= в=й\пе нимех те т=вайм=н? П\т\м\шле илсен: техника хисеп\ пирки м\н калан= пул=тт=р;

-Чи малтан ёакна п\лтерем-ха? Инспекци п\лт\р те: яланхи пекех: \ё план\пе кил\ш.лл\н \ёлесе пыч\?

Ё\н\ ёул т\лне илсен: х=й т\лл\н ё.рекен машин=сене п\т\мпе 667 единица: прицепсене 219 регистрацилен\? 2009 ёулта  вара х=й т\лл\н ё.рекен машин=сем 643: прицепсем 215 пулн=чч\? Агропромышленность комплекс\нче тракторсен: прицепсен: ытти техника хисеп\ сахалланса пыни пал=рать? Ёак= тиехник=н 90 проценч\ амортизаци срокне ирттернипе: ял хуёал=х предприятий\сем укёа-тенк\ т\л\ш\нчен йыв=р лару-т=рура пулнипе ёых=нн=?

- Уйр=м ёынсен: препредприятисен машин=семпе тракторсем хуш=нсах пыраёё\ мар-и;

- Ёаплах: 2011 ёулхи январ\н 1-м\ш\ т\лне илсен: килти секторта тракторсем: х=й т\лл\н ё.рекен машин=сем: прицепсем 490 единица  (2009 ёулта 448) пулни пал=рч\? Ур=хла каласан: м\нпур техник=н 52:2 проценч\ уйр=м ёынсемпе предприятисен?

Кив\ техник=на  п=рах=ёлассипе те \ёлесе пын=? Регистраци учет\нчен  5 единиц=на к=ларт=м=р?

- Ё\н\ техика туянассипе \ёсем м\нле пыч\ё-ха;

- Машина-трактор парк\сем (Беларусь) йышши тракторсемпе пуянланнине пал=ртма к=м=лл=? (Новый путь) хуёал=х: с=махран: урапалл= виё\ трактор туяннипе п\рлех экскаватор та илч\? (Звезда): Ульянов яч\лл\ хуёал=хсен парк\сене те Б-82 тракторсем: хутш=нч\ё? В?Узянов: Е:Якимов: С?Трофимов фермерсем те ё\н\ (хурё= утсем) туянч\ё?

- Константин Анатольевич: ёуллахи патшал=х техника т\р\слев\ ёинче чар=нса т=рар-ха?

- Регистрацилен\ х=й т\лл\н ё.рекен машин=сенчен 64:5: процентне к=на обществ=лла смотра т=ратр=ё? Ку хисепрен машин=сен 64:2: прицепсен 55:3 проценч\ ё\ё т\р\слев вит\р тухр\ё? Техник=на т\р\слеттерессипе уйр=м ёынсем активл=рах? Техник=на т\р\слеве унчченхи ёулхинчен сахалтарах т=ратнин с=лтав\сем агропромышленность комплекс\нче механизаторсем ёитменни: техника кивелсе яп=хланни: хуёал=хсем финанс ен=пе йыв=р лару-т=рура пулни тесе ш\утлат=п?

-Техника т\р\слевне м\нле й\ркепе ирттерет\р-ха;

-Чи малтанах: паллах: график хатерлетп\р? Унпа ерт.ё\сене паллашта-ратп=р? Смотр ирттерн\ тапх=рта кирл\ документсем пуррине: механизатор транспорт хат\р\пе \ёлеме м\нле категориллине: медицина т\р\слев\ вит\р тухнине ыйтатп=р?паллах: техника пур ен\пе те \ёе хутш=нма юр=хлине тишкретп\р? Т\р\слеве район администраций\н: ял хуёал=х пай\н специалис-ч\семпе п\рле ирттеретп\р? Смотр хыёё=н т\р\слев к=тарт=в\сене выр=нти ерт.ё\семпе:  инженер-механиксемпе п\рле с.тсе яватп=р? Ку мероприяти (Правда): (Алмаз): (Новый путь) ял хуёал=х предприятий\сенче: (Журавлев) хресчен-фермер хуёал=х\нче уйр=мах =н=ёл= иртр\? (Родник): (Авангард): (Партнер) хуёал=хсем пирки ёавна калайм=н?

- Техник=на ГОСТа (патшал=х стандартне) п=х=нса упрассине выр=н-сенче хаклаёё\-и;

- Ку ен\пе 23 хуёал=ха ёитсе 501 ял хуёал=х машинине т\р\слен\? 178 единиц=на  стандарта п=х=нса упраманнине пал=ртр=м=р? Т\р\слев пын= в=х=т-ра 156 машина ёинчи (ш=йр=ксене) п\терт\м\р? Техник=на х\л каёарма кирл\ пек лартас ен\пе ирттерн\ смотр-конкурс к=тарт=в\сем  т=р=х  виё\ ял хуёал=х предприятине- (Правда): (Новый путь): (Алмаз) хуёал=хсене преми парса чыс тун=?

-Й\ркене п=х=нманисенчен ёир\прех ыйтасси те палл= \нт\?

- Патшал=х техника т\р\слевне ирттерн\: техник=па ус= курн= чухне в\-сен юсавл=хне : ГОСТа п=х=ннине тишкерн\ май: протоколсем хат\рлен\? 92 ёынна административла майпа явап тыттарн=: штрафлан=?

- Ростехнадзор инспекций\ т\рл\ мероприятисем й\ркелесе ирттерес-сипе те явапл= \нт\;

- Техника \м\р\ в=р=м: унпа тух=ёл= ус= курмалла пулт=р тесе: пал=рт-р=м \нт\: ёулленех обществ=лла смотр-конкурс тата ытти мероприятисем те й\ркелетп\р? С=махран: (Трактор): (Снегоход) тата ытти мероприятисем те?

В\сен эффективл=х\ ёул-й\р х=рушс=рл=х инспекций\н \ёчен\семпе ёых=нса \ёленинчен: канашлусенче тухса калаёнинчен: район хаёат\нче статьясем пичетленнинчен нумай килет?

Елена Тимофеева калаён=?

Эл\к район хаёач\ (Пурн=ё ёул\пе)

2011 ёул: нар=с (февраль) уй=х\н 16-м\ш\: № 16.

"Пурнăç çулĕпе" Аликовская районная газета
16 февраля 2011