Харпёр хёй вёйне ытларах шанаÇĕ.

Харпёр хёй вёйне ытларах шана==.

Машина тёвакансен кун. ум.н республикёра икк.м.ш =ул .нт. граждансем кил.сенче ёсталанё трактор техникин «21 .м.рти Кулибин» конкурсне ирттере==.? Вёл «Трактор завоч.сем» Концерн: Ра==ейри машинёсем тёвакансен П.рл.х. ертсе пынипе тата Чёваш Республикин Ял ху=алёх тата Экономика аталанёв.н: промышленнё=па энергетика тата суту-ил\ министерствисем пулёшнипе пурнё=а к.рсе пырать? П.лт.рхи пекех кё=алхи конкурс та ик. номинаципе иртет% уйрём =ынсем ёсталанё трактор техники* ял ху=алёх машинисемпе оборудованисем?

Иртн. =ул п.ррем.ш иртн. =ак конкурса пир.н районтан 9 представитель хутшённёчч.% Мён Шашкартан П? В? Андреев: Юнкёран Н? В? Ермаков: Кёпасран А? П? Соколов: Юнкёран В? П? Пигачев: Шетм.пу=.нчен В? М? Димитриев: Тойкилт.рен В? П? Саватеев: Яраккассинчен А? В? Клопов: Кораккассинчен А? Я? Николаев: Калайкассинчен А? С? Клопов? Конкурс п.т.млет.в.семпе жюри член.сем Юнкёран пынё Валерий Прокопьевич Пигачева п.ррем.ш преми _ 10 пин тенк. _ парса чысланёчч.? Вёл конкурсра хёй.н аллисемпе трактор =инчи кранран =.р улми кёлармалли агрегат таран ял ху=алёх техникин 6 единицине ёсталанине кётарнёчч.? Муркашсене =ав \с.м ун чух самай хёпартлантарч.?

Кё=ал «21 .м.рти Кулибин» конкурса хутшёнса Муркашри хёш ёстан пултаруллёх. техника ёсчах.сене т.л.нтер.; Кёна жюри член.сем татса пар.=? Паян вара эпир сире асённё конкурса хутшёнма кёмёл тунисемпе паллаштаратпёр? В.сем% Шетм.пу=.нчи Владислав Мефодьевич Димитриев: Юнкёри Николай Васильевич Ермаков (сён \керч.кре): Юнкёри Валерий Прокопьевич Пигачев: Калайкассинчи Владимир Станиславович Клопов: Кораккассинчи Анатолий Яковлевич Николаев?

Юнкёра пурёнакан  Николай Васильевич Ермаков п.ррем.ш =ул мар .нт. пушё вёхёта техника ёсталассипе ирттерет?

_ +ак килен\ 2004 =улта килти хушма ху=алёхра .=леме кив. мотоблок туянсан =уралч.: _ каласа парать техника ёсти? _ Кёшт .=лесенех унён хёвач. =ител.кс.ртерех пек туйёнч.? Вара =ак техника принцип.пех шанчёклёрах та вёйлёрах: =.р культивацилен.: утё =улнё: =.р улми кёларнё вёхётра ларса .=лемелли техника пу=тарса хута ятём? Ёна «Луноход» ят патём?

+.н. агрегат 8 лаша вёй. чухл. пулни те ёста=ёна лёпалтарман? Кив. ВАЗ-2105 автомашина туянсан ар=ын 60 лаша вёй.лл. техника пу=тарса хута ярать? Ку техника хат.р.н хал. хёвёртлёх передачисем 25: тёватё хёвёртлёхлё ВОМ: Р-82 гидрораспределитель т? ыт? те?

Харпёр хёй вёйне ытларах шанакан пир.н ентеш.н .м.ч.сем вара татах пысёкрах?

А? БЕЛОВ?

Номер Моргаушской районной газеты «+.нтер\ ялав.» №74 от 24 сентября 2011 года?

"Çĕнтерÿ ялавĕ"
29 сентября 2011