"Çĕнтерÿ ялавĕ"

Ял ху=алёх техникине х.ллехи управа лартма вёхёт

,нерхи техникёпа ыран та .=лемелле

Хёвёрт аталанакан пурнё=ра пурёнатпёр? ,л.кех те мар ял ху=алёхне механизацилесси пирки хытё кала=атч.=: =ывёракансене =\лл. трибунёсем =инчен питлетч.=? Кайран =ерем =.рсем у=рёмёр: пусё =аврёнёшне тата агротехнологисене пёхёнса тыр-пул тухё=не 30-40 центнера: =.р улми тухё=не 200-300 центнера е ытлараха та: .не пу=не тивекен вётам сёвёма 5 пин килограма =итерт.м.р т? ыт? те? М.н тунипе лёпланни каялла утём туниех? +акна пурте п.летп.р? Хальхи вёхётра кахал =ын =е= =.н. технологисемпе тата энерги перекетлекен  техникёпа .=лемест: в.сене пурнё=а к.ртсе =.н. \с.м картлашкисем тумасть? Анчах хура к.ркуннепе х.л чиккине =итн. май ял ху=алёх техникине х.ллехи управа лартнине т.р.слен. чух час-часах =ёкёр тума пулёшакан техника =ине алё сулнисем  ку= умне пула==.?  +ак киревс.р енсем ан пулччёр тесе ЧР Ял ху=алёх министерствипе республикёри хёй т.лл.н =\рекен тата ытти т.рл.-т.сл. машинёсене т.р.слесе тёракан патшалёх инспекций. п.рлеш\лл. ху=алёхсем т.л.шпе пысёк калёпёшлё .=сем туса ирттерет? В.сенчен п.ри _ техникёна х.ллехи управа лартассипе смотр-конкурс ирттерни? Юпа уйёх.н 21-м.ш.нче республика ирттерн. семинар-канашлёвён теми те =авнах калать% «Ял ху=алёх техникине х.ллехи вёхётра упрасси тата юсасси»?

Кё=ал =ак канашлёва пухённисем Пёрачкав район.нчи «Простор» сёнавлё производство ху=алёх.нче ял ху=алёх техникине х.ллехи управа лартассипе м.нле .=ленипе: =ак .=е кё=ал епле й.ркеленипе тата кунта .= хёрушсёрлёх. =ине пёхнипе паллашр.=?

_ Техникёна к.р =итсен ГОСТпа кил.ш\лл.н нумай вёхётлёха упрама лартни хресчене =урхи тата к.рхи: выльёх апач. хат.рлес тапхёрти  .=сене вёхётра та пахалёхлё пурнё=лама пулёшнине кашниех п.летп.р? Кунпа п.рлех энерги перекетлекен техникёпа =.н. технологисем =ине ку=асси те кун й.ркинче тётёш тёракан ыйту? +акёнта техникёна упрас ыйту =ине алё сулни малалла пёхма пулёшмастех: _ тер. патшалёх техника надзор инспекций.н районсенчен килн. инспектор.сем ум.нче ЧР хёй т.лл.н =\рекен тата ытти т.рл.-т.сл.  машинёсене т.р.слесе тёракан патшалёх инспекций.н ерт\=и В? Димитриев?

Семинар-канашлу вёхёт.нче ЧР патшалёх техника надзор инспекций.н пир.н районти инспектор. С? Николаев Владимир Павловичпа Муркаш тёрёх.сенчи ху=алёхсенче конкретлё .=сем пирки кала=у та ирттерме .лк.рч. (сён \керч.кре)? В? Димитриев Муркашсем ытти =улсенчи пекех кё=ал та техникёна управа лартассипе лайёх .=лекеннисен шут.нче пуласса палёрт.?

_ Паян ял ху=алёх.нчи техникён пысёк пай. хёй.н тупёшлё .=лес вёхёт.нчен тухнё? +авёнпа та ху=алёхсенче техника единицисем сахалланни =ине те п.р енл. пёхмалла мар? Техники сахалланнине пёхмасёр пир.н паян энерги перекетлекен хёватлё техника т.л.шпе тимл.х уйёрмалла? В.семпе перекетл. .=лекенсене в.рентсе хат.рлемелле: _ тер. Чёваш Республикин ял ху=алёх министр.н =ум. Л? Николаев?

Техникёна ГОСТпа кил.ш\лл.н х.ллехи управа лартни =ур акине т.пл.нрех хат.рленме май парать: .=ри инкексенчен пёрёнтарать: техника =инче пушар тухасран сыхлать: .=сене вёхётра пурнё=лама =ул у=ать?

А? БЕЛОВ?

Автор сён \керч.к.?