"Çĕнтерÿ ялавĕ"

Пир.н рейд

+.нни те кирл.: киввине те пёхасч.

Ч\к уйёх.н в.=.? Ирлесе сывлёш температури 6 градус сив.? «Х.л =ывхарать»: _ =уралч. пу=ра шухёш? Кёшт вёхётран: х.вел шевлисем =ивиттисем =ине \ксен: тумла юхма пу=лар.? Тавралёх хура к.ркунне аллинче???

«Кашни .=.н вёхёч. пур»: _ тет .= т.лне п.лекен =ын? +апла калать те умри .=сене кая хёвармасёр пурнё=лама м.н пур хёвата пу=тарать? Хы=а юлса пыракан ял ху=алёх =ул. те кё=ал  хресчен.н тёрёшулёхне =ив.ч т.р.слер.%  =.р .=чен.н к.рхи нумай .=сене =умёрлё =анталёкпа к.решсе пурнё=лама тивр.? Юпа уйёх. в.=ленсе пырать пулсан та хёш-п.р уйсенче .=сем в.=ленмен-ха? Кунпа п.рлех уй-хир .=.сене хутшённё ял ху=алёх техникине х.ллехи управа лартма та вёхёт _ =итес =ул та =авёнпах .=лемелле-=ке?

Техникёна х.ллехи управа лартнине пёхма-т.р.слеме =ир.плетн. комисси член.сем «Оринино»: «Восток»: «Герой»: «Свобода»: Е? Андреев яч? хис? ху=алёхсемпе «Путь Ильича» агрофирмёра пулса курч.=?  Асённё ху=алёхсенче кашнинчех =.ннине иличчен м.н пуррине упрасси =ине =анё тавёрсах пёхни курёнч.? Орининсен тирпейлесе лартнё «хир карап.сем»: «Востокри» п.р ретре ларакан сеялкёсем: «Геройпа» «Свобода» ху=алёхсенче ял ху=алёх техникине ытларах ангарсене вырна=тарни _ техникёна упрасси пур =.рте те паян малти ретре тёни ырё шухёш =уратать?

Хирти .=сем в.=ленсе пынё май мехпаркён п.т.м вёйне уй-хир .=.сене явё=тарнё  техникёна х.ллехи управа лартма явё=таратпёр? +.ннине туяннипе п.рлех кивви =ине тимл.х уйёрни те ук=а-тенк. упрама п.лниех: _ тер. Е? Андреев яч? хис? ял ху=алёх производство кооператив.н т.п инженер. А? Скворцов? Унён сёмах.сене паркра =уса шуратса лартнё комбайнсемпе кёкарса .=лемелли техника хат.р.сем  =ир.плете==.? Каламалла: асённё кооператив техникёна х.ллехи управа лартассипе кё=ал ытти =улхисенчен самай тёрёшарах .=лен.? Т.р.слев кун.нче хальл.хе =ак ху=алёх =е= техникёна управа лартассипе п.т.м.шле .=сене в.=лен. теме пулать?

+ак кун ыррине «Путь Ильича» агрофирмёра та т.л пултёмёр? +.н. техника туянакан ху=алёх в.сене п.ррем.ш кунранах типтерл. упрасси =ине тимл.х уйёрать? Ху=алёх парк.нче =акна валли бетон плитасем сарса техника вырна=тарас .=е к\л.нн.чч.?

???Октябрь уйёх. в.=ленсе пырать? Ир-ка= =.р самаях шёнтни: сывлёшра час-часах шурё шёнасем явённи: кун к.скелн.=ем.н к.скелсе пыни _ йёлтах х.л =ывхарёв.н паллисем?

РЕЙД БРИГАДИ%

А? ПАВЛОВ: ял ху=алёх управлений.н т.п специалист-эксперч.*

С? НИКОЛАЕВ: районти патшалёх техника надзор.н инспектор.*

А? БЕЛОВ: район ха=ач.н ял ху=алёх пай.н ерт\=и?   СТР?120