"Çĕнтерÿ ялавĕ"

П.рлеш\лл. ху=алёхсенче

П.рлештерн. вёйсемпе _ уй-хире

Кё=алхи =умёрлё к.р кун.сем пысёк лаптёксем =инче =.р улми тата пахча =им.= туса илекенсем умне к.тмен йывёрлёх кёларса тёратр.=? «Свобода»: «Ударник»: «ВаСем» ху=алёхсенче паянхи куна та =.р улми кёларас: пахча =им.= пу=тарас .=сем в.=ленеймер.=-ха? Республикёра та =акён ев.р т.сл.хсем пуррине шута илсе ЧР Правительстви енчен те к.рхи уй-хир .=.сене в.=лессипе куллен .=сем епле иртсе пыни =ине пысёк тимл.х уйёра==.?

Муркаш район куратор.: ЧР хёй т.лл.н =\рекен тата ытти т.рл.-т.сл.  машинёсене т.р.слесе тёракан патшалёх инспекций.н ерт\=и В? Димитриев кулленех районти п.рлеш\лл. ху=алёхсенче? Владимир Павлович Чёваш Республикин ял ху=алёх министерстви =ум.нче кё=алхи уй-хир .=.сене тирпейл. те вёхётра ирттерессине пёхса тёма й.ркелен. штаб .=чен. те? Юпа уйёх.н 27-м.ш.нче вёл район администраций.н пу=лёх.пе Ю? Ивановпа ёратлё выльёх .рчетессипе .=лекен «Свобода» кооператив-заводён Кашмашри =.р улми пуссинче пулч.? Эпир =итн. =.ре ху=алёх ерт\=ипе В? Ананьевпа т.п агроном. А? Блинов та =.р улми пу=таракансем пат.нчечч.?

_ Паян п.ри унта: тепри кунта =\ресен ик.-ви=. кунлёх юлнё .=е те тёсса яма пулать? +авёнпа та =ак йывёр вёхётра пурта п.рле пулма тёрёшатпёр? Тавах +атракассинчи вётам шкул коллективне: Муркашри выльёх чир.семпе к.решекен станци .=чен.сене? В.сен пулёшёвне те пысёк т.к. тесе шутлатпёр: _ ку=не хиртен илмес.р кала=ать Владислав Кириллович?

В? Димитриев ху=алёх ерт\=исем т.р.с =ул суйласа илнине: уй-хир .=.сене =ывёх кунсенчех в.=леме май пуррине палёртр.?

Район администраций. кунта .=лекенсен пысёк ушкённе кулленех «Ударник» ху=алёха =.р улми кёларма пулёшма =\реме й.ркеленине те ЧР ял ху=алёх министерстви =ум.нче уй-хир .=.сене тирпейл. те вёхётра ирттерессине пёхса тёма й.ркелен. штаб .=чен. ырласа йышёнч.?

Кашмаш уй.нчен пир.н ушкён т\рех Юнкё тёрёх.нче пысёк лаптёксем =инче =.р улми: купёста: киш.рпе х.рл. кёшман туса илн. «ВаСем» чик.лл. яваплёхлё обществёна =ул тытр.? Ху=алёх ерт\=и Валерий Семенович Кондратьев каласа панё тёрёх .=сем йывёррён пыра==.? Вырёнти =ынсемпе п.рлех в.сене .=пе тив.=терекен центрти пулёшу та т.к. парать? +апах вёйсем кёртёнкёрах? Владимир Павлович с.ннипе общество пу=лёх. 20 гектара яхён =.р ай.нчех выртакан «икк.м.ш =ёкёра» кёларассине  культиваторсен пулёшёв.пе паян-ыранах  й.ркелеме пулч.?

_ Умри т.п т.ллев _ =.р улми кёларассине в.=лесси? «Икк.м.ш =ёкёра» =.р ай.нче хёварсан пире =.р .=чен. ка=арм.: _ тер. ху=алёх ерт\=ипе ирттерн. кала=ура В? Димитриев?

Юнашарах ял =ыннисем йышлён купёста касса==.? Владимир Павлович унта та пулч.? Купёста касакансен .=.пе: в.сене туса панё .= условий.семпе паллашр.: кала=у ирттерч.:  2-3 пу= купёста та каср.?

_ Республикёран килн. пу=лёхсем пир.нпе п.рле тёрса купёста касни пулманчч.-ха? Ку пире савёнтарать: _ тер. пу=лёха купёста касма =.=. панё х.рарём?

_ Паян урёхла юрамасть? +ут =анталёк кёларса тёратнё йывёрлёхсене п.рле пулсан =е= =.нейретп.р? +апла тёвайратпёр-тёк _ ыранхи куна та шанчёклёрах пёхайратпёр: _ пулч. Владимир Павлович хурав.?

Анатолий БЕЛОВ?

Автор сён \керч.к.сем?