Çĕнĕ техника хушăнсах пырать

«Алмаз» обществăра машина-трактор паркне çĕнетсе пырассине тĕпе хураççĕ. Пĕтĕмĕшле илсен, техника 15 единица шутланать. Çав шутран урапаллă тракторсем улттă, гусеницăллисем пĕрре. Юнтапасен тыр-пул пухса кĕртмелли комбайнсем иккĕ. «Уй-хир карапĕсем» кăçалхи вырмара тухăçлă ĕçленĕ, мĕншĕн тесен вĕсем кивех мар-ха, пĕрне иртнĕ çул кăна туяннă.

Обществăра тракторсене çĕнетессипе уйрăмах лайăх ĕçленĕ. Икĕ «Беларусь» трактора иртнĕ çур кунĕсенче туяннă. Çак кунсенче парка тепĕр Беларусь-1221 хушăннă, çавăн пекех выльăх апачĕ хатĕрлемелли кăкарса ĕçлемелли агрегат та илсе килнĕ.

Хуçалăхри ял хуçалăх машинисем те çирĕп. Юлашки вăхăтра кăна сеялка тата çĕнĕ йышши плуг туяннă.

"Пурнăç çулĕпе" Аликовская районная газета
14 декабря 2011