Техника паркĕ пуянланать

ЯЛ =ынни килти ху=алёха аталантарассиш.н тёрёшни: харпёр-хёй .=не й.ркелесе ярассиш.н пу=арулёх кётартни _ паянхи пурнё=ри ырё т.сл.х? Юлашки 5 =ул хушшинче кёна районта уйрём =ынсен харпёрлёх.нчи тракторсемпе хёй =\рен ытти техника хисеп. ик. хута яхён \ср.?

Ял ху=алёх предприятий.семпе фермерсем кёкарса .=лемелли ял ху=алёх машинисене те нумай туяна==.? 2011 =улта акё 11 трактор: 2 комбайн: кёкарса .=лемелли 12 техника туяннё? Ял =ыннисем килти ху=алёха аталантарма патшалёхран =ёмёллёхлё кредит илни те техника хисепне \стерме май парать?

+акна палёртма кёмёллё% кив. техника вырённе яла =.н. тракторсемпе комбайнсем: сеялкёсем: утё пу=тарса к.ртмелли машинёсем ытларах та ытларах килме тытёнч.=? Патшалёхён =улталёкри техосмотр.н кётартёв.сем те =ултан =улах лайёхланса пыра==.?

Теп.р ырё палёрём% трактор ху=исем =ул-й.р правилисене пёснё: юсавсёр техникёпа =ула тухнё т.сл.хсем  те сахалланч.=? Кё=ал право й.ркине пёснё 64 т.сл.хе шута илн.: =ак кётарту п.лт.рхи шайран 7 процент: 2009 =улхи шайран вара 36 процент п.ч.крех? Юлашки пил.к =ул хушшинче тракторсемпе тата комбайнсемпе: прицепсемпе .=лен. чух инкек т\сн. т.сл.хсем ви=. хута яхён сахалланнё?

+амрёк механизаторсем в.рентсе хат.рлес: маларах в.реннисен ёсталёхне \стерес т.л.шпе Куке=ри в.рент\ комбинач.н Шёмёршёри филиал. пысёк .= тёвать? Кунта пуян опытлё специалистсем .=ле==.: филиала чённипех те "кадрсен ла==и" теме пулать?

"Шăмăршă хыпарĕ"
30 января 2012