Килте трактор тытакансене пелме

Уйёх каялла килти хушма ху=алёхра .=леме МТЗ-80 трактор туянтёмёр? Юсавлёскерне «Частник» операцире м.н т.ллевпе т.р.слеме пултар.=-ши;
Ха=ата ыйтса =ырнинчен?
Ха=ат вулакан =ырёв.пе Чёваш Республикинчи Патшалёх техника надзор.н районти инспекторне С? НИКОЛАЕВА паллаштартёмёр? Технадзор специалисч. панё интервьюпа паян сире паллашма с.нетп.р?
_ Сергей Александрович: чёнах килти хушма ху=алёхсенче трактор тытакансем т.л.шпе пёхнё операци-и ку;
_ «Частник» профилактика операций.н яч. хёйех ёна камсем валли ирттерни пирки калать? Районта пурёнакансен харпёрлёх.нче ытти техникёпа п.рлех юлашки вёхётра тракторсемпе прицепсем те самаях нумайланч.=? В.сен пысёк пай. =ур акире те активлёхпа палёрать? +авна шута илсе Чёваш Республикин хёй т.лл.н =\рекен транспортпа ытти техникёна пёхса тёракан Патшалёх инспекций. ака уйёх.н 23-м.ш.нчен пу=ласа =у уйёх.н 25-м.ш.ччен ятарлё мероприяти _ «Частник» операци _ ирттересси пирки п.лтерч.?
+ак тапхёрта килти хушма ху=алёхсенче уйрём харпёрлёхра тытакан тракторсем т.л.шпе тимл.х пысёкрах пул.? Трактористсем хёрушсёрлёх правилисене тата пушар хёрушсёрлёхне епле пёхённине: усё курма май =ук таран кивелн. техникёна учетран кёларассипе тата хальтерех туяннё техникёна =.н. ху=исем учета тёратассипе м.нле позици йышённине: тракторсем черетл. техника т.р.слев. вит.р тухнипе тухманнине =ир.п пёхёпёр?
Т.р.слевсем =ир.плетн. графикпа кашни ял тёрёх.нчех ирт.=? +авна май килти хушма ху=алёхра трактор тытакансен ответлёха \стерме тивет? Пытармастёп: в.сен паян яваплёха ытларах туймалла?
_ Ытти =улсенчи =акнашкал т.р.слевсем тракторпа .=лекенсем хушшинче тата в.сен харпёрлёх ху=исем техникёпа усё курас правилёсене пёхёнассинче м.нлерех лару-тёру пулнине кётартса пач.=;
_ Сир.н ыйтёвёрпа кил.шет.п? +ынсен харпёрлёх.нче техника хат.р.сем йышланни пир.н халёхён пурнё= шай. \снине =ир.плетет? Ку лайёх: анчах пурнё= шай. хёпарнипе п.рлех яваплёха \стерни те ытлашши пулм.чч.? +акё  «Частник» ппрофилактика операций.нче =улленех аван курёнать? Паянхи куна районти уйрём граждансен харпёрлёх.сенче тракторсем пур. 525: в.сен прицеп.сем 156 единица шутлана==.? Асённё техника хресченш.н пысёк т.к. пулса тёнине ялта пурёнакансем асёрханах? Куратёр пул.: хресчен туйём.лл. ял =ынни =.р .=. .=леме ытларах та ытларах техника туянать: унён пулёшёв.пе усё курать? В.сем хёрушсёрлёх правилисене пёхённи вара уйрём ыйту?
_ Иртн. =улсенчи уйёхлёхсем вёхёт.нче харпёрлёхра трактор тытакан граждансем й.рке пёснине тупса палёртнё т.сл.хсем м.н пирки кала==.;
_ Й.ркене пёснё т.сл.хсем сахал тесе калас килмест? Операци пынё тапхёрта п.лт.р =е= эпир =урхи ака-суха .=.сене хутшёнакан вун-вун трактора чарса т.р.слер.м.р? В.сенчен 13-ш. патшалёх техника т.р.слевне тёмасёрах «.=е» тухни палёрч.? +авёнпа та в.сем трактора эксплуатацилеме ир.к паракан талонсемс.рехч.? Кунсёр пу=не 9 т.сл.хре трактористсем =ул-й.р правилисене пёсни: 3 механизатор хёрушсёрлёх техникине пёхёнманни: икк.ш. регистраци правилисем =ине алё сулни ку= умне пулч.? В.семпе п.рлех регистраци докуменч.семс.р 6 трактор =ула тухнёчч.: ви==.ш.нче вара механизаторсем хёйсемпе п.рле тракторист удостоверений.сем «илме мансах» .=е кайма тухни палёрч.?
Й.ркене уйрёмах с.мс.рр.н пёсакансене вара ик. хутчен тракторсене эксплуатацилеме чармах тивр.? В.семс.р пу=не т.р.слевсем вёхёт.нче =ул-й.р: хёрушсёрлёх тата регистраци правилисене пёснёшён 15 =ынна административлё майпа ответ тыттартёмёр?
Хал. асённё =итменл.хсем тата в.семш.н явап тыттарнисем трактор ху=исене малашне ху=алёх туйёмне \стерме ыйта==.? +акна районта пурёнакансем кё=ал ёнланасса: ответлёх туйёмне \стерессе шанатёп? Ку вёл =ынсен сывлёх.пе т\ррем.нех =ыхённё?
А? БЕЛОВ кала=нё?

10 мая 2012