Районта «Частник» операци пырать

Районта пурёнакан =.р .=чен.сен харпёрлёх.нче ытти техникёпа п.рлех юлашки вёхётра тракторсемпе прицепсем те самаях нумайланч.=? В.сен пысёк пай. кё=алхи =ур акинче те пысёк активлёхпа палёрать? +авна шута илсе Чёваш Республикин хёй т.лл.н =\рекен транспортпа ытти техникёна пёхса тёракан Патшалёх инспекций. ака уйёх.н 23-м.ш.нчен пу=ласа =у уйёх.н 25-м.ш.ччен ятарлё мероприяти _ «Частник» операци _ ирттересси пирки приказ кёларч.?

+ак тапхёрта уйрём харпёрлёхри тракторсем т.л.шпе тимл.хе пысёкрах шайра тытас т.ллевпе иртн. ытлари кун ятарлё комиссипе рейд ирттерт.м.р? +авна май ялсенчи уйрём трактористсем хёрушсёрлёх правилисене епле пёхённине: усё курма май =ук: кивелн. техникёна учетран кёларассипе тата =.н.рен туяннё техникёна учета тёратассипе м.нле позици йышённине: тракторсем техника т.р.слев. вит.р тухнипе тухманнине =ир.п пёхрёмёр?

Т.р.слевсем =ир.плетн. графикпа малашне кашни ял тёрёх.нчех ирт.=? Иртн. ытлари кунпа юн кун эпир +атраккасси: Оринин тата Шетм.пу= ял тёрёх.сенче пулса вырёнти лару-тёрупа паллашрёмёр?

+ынсен харпёрлёх.нче техника хат.р.сем йышланни пир.н халёхён пурнё= шай. \снине =ир.плетет? Ку лайёх-ха: анчах кунпа п.рлех яваплёха \стерни те п.лтер.шл.? +акё  эпир ирттерн. рейдра та палёрч.?

Тракторсем йышланнё тенине в.сен хисеп.пе кётартсан  аванрах? Паянхи куна районти уйрём =ынсен харпёрлёх.нче пур. 525 трактор тата 135 прицеп шутлана==.? Куратёр: ял =ынни =.р .=.нче .=леме ытларах та ытларах техника туянать? В.сем хёрушсёрлёх правилисене пёхённи вара уйрём ыйту?

Рейд вёхёт.нче эпир уйрём =ынсен харпёрлёх.нчи =урхи ака-суха .=.сене хутшёнакан 13 тракторне чарса т.р.слер.м.р? В.сенчен 3-ш. техникёпа усё курас й.ркене с.мс.рр.н пёсни ку= умне пулч.? В.сем% +атракасси ял тёрёх.нчи Шупу= ял.нчи Л? Порфирьев: Шетм.пу= ял тёрёх.нчи А? Петровпа Г? Миронов? Ви==.ш. те патшалёх техника т.р.слевне тёмасёрах тракторсене ч.ртн. те «.=е» тухнё? +авёнпа та в.сем трактора эксплуатацилеме ир.к паракан талонсемс.рехч.: регистраци правилисем =ине алё сулнёчч.: медаптечкёсемпе огнетушительсем тата страховани полис.сем =укч.? А? Петровён механизатор удостоверений. те срокран тухнёчч.? Г? Мироновён вара вёл пачах та =умра пулмар.? «К.пе улёштарса тухрём та ун к.сйинех юлч.»: _ пулч. хурав?

Й.ркене уйрёмах с.мс.рр.н пёсакансене =ул-й.р: хёрушсёрлёх тата регистраци правилисене пёхёнманшён административлё майпа ответ тыттарма тивр.?

Хал. асённё =итменл.хсем тата в.семш.н явап тыттарнё т.сл.хсем трактор ху=исене малашне тимл.хе \стерме ыйт.= тесе шутлатпёр?

"Çĕнтерÿ çуле"
21 мая 2012